Yaşlı diye mülakata alınmayan kişi, kendini yakmaya kalktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2009 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da yazılı sınavda başarılı olmasına rağmen yaşlı olduğu gerekçesiyle mülakata alınmadığını öne sürerek valilik önünde kendini yakacağı tehdidinde bulunan kişi, ikna çabaları sonucu eyleminden vazgeçirildi.

Elinde tiner şişesi, çakmak ve ustura bulunan, adının Ali T. (48) olduğu öğrenilen kişi, Vilayet binası önünde yaptığı açıklamada, bir süre önce resmi kurumun açtığı tekniker yardımcılığı sınavında başarılı olmasına rağmen yaşı olduğu için mülakata alınmadığını öne sürdü.

Kendisine yapılan uygulamanın haksızlık olduğunu iddia eden Ali T. Samsun Valiliğinde görüştüğü ilgililerin kendisine yardımcı olmadığını ifade etti.

Üzerine tiner döktükten sonra etrafa tehditler savuran Ali T., daha sonra yanında bulunan ilaçları yuttu. Olay yerine gelen ekiplerin uzun süren uğraşlarına rağmen eylemini sürdüren Ali T. ?Bana valilik sen yaşlısın çalışamazsın şeklinde bir kağıt versin ben de elimdekileri bırakayım? dedi.

Evli ve 6 çocuk babası olduğu bildirilen Ali T. Valilik psikoloğuyla yaptığı görüşme sonrasında eyleminden vazgeçirildi.

Bu arada Ali T. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülmek istendiği sırada eylem sırasında aldığı hapların etkisini göstermesi üzerine fenalaştı.

Olay yerindeki sağlık ekipleri tarafından Samsun Devlet Hastanesine kaldırılan Ali T.'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber